NPO Radio 5 krijgt een eigen adjunct-zendermanager. Nu wordt de zender nog aangestuurd door Peter de Vries, die ook zendermanager van NPO Radio 2 is. Hij krijgt bij Radio 5 dus ondersteuning van een nieuwe adjunct-zenderbaas.

Dat blijkt uit de vacature die de NPO online heeft gezet. ‘Je werkt als adjunct zendermanager direct onder de zendermanager Peter de Vries en fungeert in de dagelijkse praktijk als zijn co-piloot, in de breedste zin van het woord. Zo denk je actief mee over de strategie en de positionering van NPO Radio 5 en help je de publieke waarde van de zender te vergroten’, aldus de vacaturetekst.

De nieuwe adjunct-zendermanager moet ‘de verbindende rol spelen’ tussen de zender en de verschillende omroepen. Ook gaat de persoon in kwestie over de programmatische koers van Radio 5 en houdt diegene contact met de muziek- en festivalwereld.

Sinds jaar en dag vallen Radio 2 en Radio 5 onder één zendermanager, terwijl Radio 1, 3FM en Radio Klassiek allen een eigen zendermanager hebben. Met de komst van de adjunct komt daar nu dus iets verandering in. NPO Radio 5 scoort al jaren hogere luistercijfers dan sommige andere zenders van de NPO.

Foto: NPO Radio 5 – 2019