Kevin Goes (37) wordt per 1 juni manager van NPO Luister. Via dit platform zijn alle podcasts van de NPO en de streams van de radiozenders te beluisteren. Later dit jaar wordt een geheel nieuwe versie van de app gelanceerd met meer aanbod en meer mogelijkheden. In februari werd al aangekondigd dat er een extra manager zou komen voor NPO Luister.

Kevin Goes is afkomstig van DPG Media, waar hij in 2019 eerst podcast-coördinator was bij het AD. Vervolgens werd hij head of content audio on demand voor alle Nederlandse en Belgische titels van DPG Media, waar ook Qmusic, NU.nl en de Volkskrant onder vallen.

Jurre Bosman, directeur Audio NPO: “Het wordt een belangrijk jaar voor NPO Luister. Ik heet Kevin van harte welkom bij de publieke omroep. Met zijn ervaring op het gebied van audio is hij de aangewezen persoon om ons audioplatform samen met de omroepen verder uit te bouwen, om zo een aantrekkelijke luisterplaats voor radio, muziek en podcast voor ons publiek te worden.”

Kevin Goes heeft zin in z’n nieuwe baan. “Podcast en audio on demand zijn niet meer weg te denken binnen de NPO. Het is gegroeid tot een volwaardig medium, met een divers aanbod van de verschillende omroepen. Ik kijk er enorm naar uit om de meest complete audio-app voor het Nederlandse taalgebied te realiseren.”

Foto: NPO/Michel Schnater