Peter de Vries wordt de nieuwe zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Hij verlaat BNNVARA, waar hij op dit momenteel Hoofd Radio is, en begint op 6 januari bij de NPO. In zijn nieuwe functie volgt hij Jan-Willem van Engelen op, die in september aangaf te vertrekken.

De Vries (47) heeft al flinke radiocarriere achter de rug bij de publiek omroep. Hij werkte onder meer als nieuwslezer voor de NOS op 3FM en was de eerste vaste nieuwslezer in de ochtendshow van Radio 2. Later ging hij achter de schermen aan de slag binnen de NOS als eindredacteur van het ‘Radio 1 Journaal’.

Hoofd Radio

In 2017 werd hij eindredacteur voor de programma’s van BNNVARA op NPO Radio 2. Sinds maart vorig jaar is hij Hoofd Radio diezelfde omroep. “NPO Radio 2 en NPO Radio 5 worden gewaardeerd door vele luisteraars”, zegt Peter de Vries. “Een enorme en terechte pluim voor de teams die daar keihard voor werken, zowel voor als achter de schermen. Het is een eer om daar leiding aan te mogen geven en een droom die waarheid wordt.”

Jurre Bosman, directeur audio bij de NPO, laat weten: “Peter is een publieke radioman in hart en nieren. Zijn carrière is hier ruim twintig jaar geleden begonnen en sindsdien heeft hij bij diverse zenders en omroepen uiteenlopende functies bekleed. Ik ben verheugd dat Peter deze brede ervaring als maker en manager nu gaat inzetten om het succes van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder uit te bouwen.”