Radio 10 Brabant is vanaf 1 december op kavel B21 (te ontvangen in Noord-Brabant. Deze regionale editie van Radio 10 wordt geproduceerd door Talpa Network, het moederbedrijf van het landelijke Radio 10. Momenteel is Radio 8FM te horen op dit kavel.

De stap van Talpa Network doet denken aan Qmusic die met Qmusic Limburg ook een regionale editie heeft. Net als Qmusic, heeft Radio 10 geen landelijke dekking. Met deze constructie is het geluid van Radio 10 ook in Brabant beter te ontvangen.

Regionale editie

De uitzendingen van Radio 10 worden niet doorgeprikt op het regionale kavel. Een woordvoerder van de zender laat weten: “Radio 10 Brabant heeft een eigen programmering. Op de zender zullen programma’s te horen zijn die gericht zijn op de regio Brabant, met nieuws, weer, verkeer, muziek uit de regio en muziek in het format ‘de grootste hits aller tijden’, met vele popclassics.”

Op de vraag of de dj’s van Radio 10 ook te horen zullen zijn laat de zender weten: “We sluiten niet uit dat in de toekomst dj’s van Radio 10 een speciaal programma gaan maken op Radio 10 Brabant.”

TiDa

TiDa is eigenaar van de vergunning van het kavel en zocht een producent voor de zender. De woordvoerder van Talpa Networks laat weten: “De muziek van het landelijke Radio 10 en de uitstraling van het merk sluiten goed aan bij de behoefte van de huidige luisteraars van Radio 8FM. Bovendien heeft Radio 10 veel radio-expertise.”

Radio 10 maakt het radioprogramma ‘Radio 10 Brabant’ en levert dit als compleet audioproduct aan bij TiDa. Deze is verantwoordelijk voor de inhoud van het programma en zorgt voor de distributie via het FM pakket B21 en het bijbehorende DAB+ signaal.

Frequenties

Radio 8FM

De naam Radio 8FM verdwijnt niet volledig, het station blijft te ontvangen via 95.3 FM in Noordoost-Brabant.

Foto: RadioFreak.nl