In de Taalstaat is vandaag voor de tweede keer het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’ te horen. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor.

De uitzending van het programma van Frits Spits komt vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen. Hier nemen twintig prominenten het op tegen twintig luisteraars van het radioprogramma. De BN’ers die dit jaar hun opwachting maken zijn onder anderen schrijver Abdelkader Benali, minister Ingrid van Engelshoven, radiopresentator Ghislaine Plag, columnist Roos Schlikker, dichter Ingmar Heytze, sportcommentatorFrank Snoeks, rapper Willie Wartaal, schrijver Jan Siebelink, advocaat Oscar Hammerstein, cabaretier Ronald Snijders, presentator Daan Nieber en de burgemeester van Zutphen, Annemieke Vermeulen.

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans-en Showorkest.

NPO Radio 1 organiseert het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work.

Foto: RadioFreak.nl