Home Landelijke radio Qmusic staakt landelijke programmering in Limburg

Qmusic staakt landelijke programmering in Limburg

Qmusic verliest vanaf morgen grotendeels haar dekking in Limburg. De zender mag in verband met aangepaste wetgeving haar landelijke programmering niet meer volledig doorzetten in de regio Limburg. Daardoor is de landelijke zender, los van vier uur aan eigen programma’s, niet of nauwelijks meer te ontvangen in Limburg.

Qmusic zendt met variant Qmusic Limburg uit op een frequentiepakket dat eigenlijk bedoeld is voor een regionale commerciële radiozender. Nieuwe wetgeving heeft bepaald dat een landelijke commerciële zender die frequenties niet meer mag gebruiken. Dat heeft grote consequenties voor Qmusic, want de landelijke zender is daardoor vanaf morgen niet of nauwelijks meer in Limburg te ontvangen.

Qmusic Limburg blijft weliswaar bestaan, maar de landelijke programma’s mogen niet meer worden ‘doorgeprikt’: alleen de ochtendshow met Jules van Hest tussen 07:00 en 09:00 uur en het Foute Uur tussen 09:00 – 10:00 uur en 18:00 – 19:00 uur blijven bestaan; de rest van de uren wordt non-stop. Tot op heden werd op de uren dat er geen eigen programmering was, de landelijke Qmusic doorgeprikt.

Frequenties

Qmusic Limburg heeft vijf frequenties: in Roermond, Maastricht, Landgraaf, Eys en Weert. De frequenties beslaan vrijwel de gehele provincie.