Qmusic is begonnen met een radiomarathon waarbij vier dj’s zich op laten sluiten in een escape room. Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Bram Krikke zijn met blinddoeken op weggevoerd naar de plek waar ze de komende uren, dagen en wellicht zelfs weken zullen verblijven. Ze mogen pas naar buiten als ze de muzikale code kraken en luisteraars kunnen ze daarbij helpen.

De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code. In de escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de escape room. Mattie, Marieke, Domien en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook.

Het is de derde keer dat de actie gehouden wordt. Vorig jaar zaten de dj’s vier dagen in de escape room. Volgens de zender lag het gebruik van de videoplayer in de app van Qmusic toen 671 procent hoger dan in normale weken.

Decemberactie

Net als Radio 10, NPO 3FM, Radio 538 en NPO Radio 2 probeert de zender luisteraars aan zich te binden met een speciale actie in december.

Foto: Qmusic