Home Landelijke radio Publieke Omroep koopt panden op Media Park

Publieke Omroep koopt panden op Media Park

Publieke Omroep, de nieuwe naam van NOS Raad van Bestuur, heeft drie panden op het Hilversumse Media Park aangekocht van facilitair bedrijf NOB. De aankoop kwam dinsdagavond rond. Het gaat om het Filmcentrum, Videocentrum en gebouw de ‘Peperbus’.

Hoeveel geld met de koop is gemoeid, maken de betrokkenen niet bekend. De verschillende afdelingen van Publieke Omroep en NOS RTV (Journaal, Studio Sport etc.) huizen nu nog in zes verschillende locaties op het Media Park. In de komende twee jaar voegt de leiding die samen in de aangekochte panden. NOB gaat de overige drie panden verhuren.

De programma-afdelingen van NOS RTV worden samengevoegd op een ‘sportvloer’ en een ‘nieuwsvloer’. Die afdelingen worden geheel gedigitaliseerd. De NOB-beheertaken (uitzendstraat, master controlroom) blijven gehuisvest in het Videocentrum.

Volgens Publieke Omroep leidt de nieuwe opzet tot lagere exploitatiekosten voor faciliteiten, montage, digitale technieken en tot betere samenwerking van redacties en de integratie van archieven en documentatie.

Vorige week maakte het commerciële omroepbedrijf HMG (RTL4,5, Yorin en Yorin FM) al bekend naar het Media Park te verhuizen. HMG zit nu nog op industrieterrein Kerkelande in Hilversum. Nu ook de NOS en Publieke Omroep hun plek op het Media Park verstevigen, is volgens het NOB de status van dat bedrijventerrein als multimediaplaats versterkt.