Home Landelijke radio Radio Simone krijgt waarschuwing, Hofstad morgen toch de ether in

Radio Simone krijgt waarschuwing, Hofstad morgen toch de ether in

Het commerciële regionale station Radio Simone is vanmiddag gesommeerd uit de lucht te gaan door het Agentschap Telecom Groningen. In een telefoontje aan het station liet de overheidsinstelling weten dat er anders gerechtelijke stappen zullen volgen. Dit heeft directeur Bert Vos vandaag bevestigd.

In een reactie laat Radio Simone weten dat ze niet precies weet waarom deze bliksemaktie door het Agentschap is uitgevoerd. “De commerciele niet-landelijke omroepen (waar ook Radio Simone toe behoort) hebben vaak geklaagd dat er niet naar hen wordt geluisterd. Na vandaag moet Radio Simone die mening bijstellen: er wordt wel degelijk naar ons geluisterd! Hulde aan het Agentschap Telecom (helaas is de spreektijd wel erg kort geweest)”.

Maar Radio Simone laat zich niet uit het veld slaan. “Het uitzendgebied van Radio Simone ligt dicht bij de grens. Met het oog op internationale coordinatie wil zo’n grens wel eens nadelig zijn voor zendvermogen en antenneconstructies. Maar er zijn vast ook voordelen. We zoeken ernaar. Wordt vervolgd…..”, laat het station weten.

Eerder deze week besloot de zender de evenementenzender die ze toegewezen gekregen hadden voor 10 dagen, aan te houden. Alleen de frequentie werd gewijzigd van 95.3 naar 91.3. Dit conform het zerobaseplan. Het vermogen werd ook veranderd van 10 W naar 90 W. Volgens het station storen ze daarmee niemand en is dit volledig volgens het zerobase plan. Met het aanhouden van de zender protesteerde de Gronings / Drentse zender tegen het lange uitstellen van de verdeling van de frequenties.

Meerdere regionale stations zoals Midstad FM en Hofstad Radio volgde het voorbeeld van Radio Simone.

Hofstad Radio laat zich niet afschrikken door de actie van het Agentschap Telecom, laat woordvoerder Rob Hofland weten. Het station verwacht morgen de lucht in te gaan via de 96.0 FM. Het uitzendgebied zal Den Haag zijn.

Door nu toch in de ether te gaan uitzenden wil Hofstad radio solidariteit tonen aan Radio Simone, die de actie startte. Hiermee hopen ze ook dat andere regionale station mee gaan doen met de actie.

Donderdagavond is de zender inderdaad de ether in gegaan op de 96.0 Mhz in de regio Den Haag. Het gaat hier om een evenementenzender. Het station zal aandacht besteden aan de Haagse Popweek.