Home Landelijke radio Politiek commentator Kees Boonman terug op Radio 1

Politiek commentator Kees Boonman terug op Radio 1

Kees Boonman

Kees Boonman keert terug als politiek commentator bij NPO Radio 1. Vanaf zaterdag is hij wekelijks te horen in het programma Nieuwsweekend van Omroep MAX. Hij laat hij niet alleen zijn licht schijnen over de binnenlandse politiek maar ook over de rol van Nederland in het buitenland.

Boonman is politiek journalist/commentator en presenteerde onder meer elf jaar Kamerbreed op voor AVROTROS op NPO Radio 1 dat in december vorig jaar ophield te bestaan. Hij ging weg omdat zijn werkwijze ter discussie stond.

“Politiek gaat iedereen aan, al is het soms niet voor iedereen te begrijpen”, zegt Boonman. “Wat politici niet zeggen is dikwijls belangrijker dan wat ze wel zeggen. Als je het verhaal een kwartslag draait, kom je er vaak achter wat wordt bedoeld. En dat verhaal vertel ik graag.”

Jan Slagter, directeur van MAX is verheugd met het aandeel van Boonman in Nieuwsweekend: “Kees Boonman ademt politiek. Hij is een uiterst ervaren journalist en dankzij zijn originele en bescheiden maar zeer scherpe stijl heel erg prettig om naar te luisteren.”

Foto: Nico Kroon | AVROTROS