Home Landelijke radio Politici woedend na reactie omroepen

Politici woedend na reactie omroepen

De politiek is woedend over het luidruchtige verzet van de omroepen tegen het paasakkoord dat D66, VVD en CDA dit weekend sloten, zo schrijft de Telegraaf. ‘Schandalig’ is een van de reacties op het voornemen van TROS, AVRO en NCRV om vandaag via krantenadvertenties de leden van D66 op te roepen tegen het paasakoord te stemmen. Gisteren adviseerde de Raad voor Cultuur om terug te gaan naar drie publieke radiostations en twee televisiezenders.

“De publieke omroep begeeft zich op een hellend vlak,” is de reactie van CDA-Kamerlid Joop Atsma op de actie van Hilversum tegen het paasakkoord. Atsma vindt dat de publieke omroep zich niet met politiek moet bezighouden. “Als NCRV-lid ben ik ook niet gekend in deze onzinnige campagne. Het paasakkoord biedt de omroepen juist een wettelijke basis om zich te profileren en zich van elkaar te onderscheiden.” Zijn VVD-collega Fadime Örgü weet zeker dat de omroepactie een averechts effect zal hebben: “De D66-achterban wil juist een nieuw omroepbestel.”

Staatssecretaris Medy van der Laan: “Ik begrijp dat het onzekere tijden zijn voor de omroepen, maar het zou jammer zijn als ze krampachtig vasthouden aan het verleden. En ik ga er vanuit dat de advertentie niet is gefinancierd uit publieke omroepmiddelen. Dat geld is bedoeld om mooie programma’s te maken.”