Home Landelijke radio RTV Noord-Holland verontwaardigd over buitensluiting bij rampenoefening

RTV Noord-Holland verontwaardigd over buitensluiting bij rampenoefening

RTV Noord-Holland is verontwaardigd over het feit dat de omroep niet kan deelnemen aan de rampenoefening Bonfire op 6 april in de Amsterdam Arena. De Noord-Hollandse Commissaris van de Koningin Borghouts heeft dat aan de omroep meegedeeld. Een onbegrijpelijk standpunt vindt RTV Noord-Holland.

RTV Noord-Holland had om directe betrokkenheid bij de oefening gevraagd omdat de communicatie tussen hulpdiensten en burgers een essentieel onderdeel bij rampenoefeningen is. RTV Noord-Holland is de officiële rampenzender voor de provincie op basis van formele afspraken met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en met de provincie Noord-Holland.

Directeur Robert Zaal van RTV Noord-Holland: “Wij nemen die rol zeer serieus en verwachten dat de overheid hetzelfde doet. Er worden zware eisen gesteld aan onze organisatie als er zich onverhoopt calamiteiten voordoen. Wij hebben bijvoorbeeld een krachtige noodstroomvoorziening en onze mensen zijn permanent bereikbaar. Totale afwezigheid bij de aanstaande oefening is onbegrijpelijk.”

RTV Noord-Holland heeft brancheorganisatie ROOS gevraagd om voor deze kwestie politieke aandacht te vragen.[Via Villamedia]