Het culinaire radioprogramma ‘Mangiare!’ stopte afgelopen vrijdag na 12 jaar op NPO Radio 1. Petra Possel zet het programma, onder een andere naam, voort als podcast bij Podimo onder de naam ‘Smakelijk!’.

Op de radio wordt ‘Mangiare’ vervangen door ‘Het Misdaadbureau‘, een programma dat voortkomt uit een podcast. En het programma dat verdwijnt gaat vervolgens verder als podcast, alleen niet meer bij de NPO.

Op haar Twitter schreef Petra: “Dag radio, hallo podcast. Na 33 jaar radio, waarvan 12 jaar Mangiare! op Radio 1, ga ik in 2023 met oude en nieuwe bekenden en Podimo de podcast Smakelijk! over eten & koken maken.”

Niet bij NPO

Volgens Petra heeft de zenderleiding van Radio 1 besloten om het programma te schrappen. “Je houdt van dit programma of je houdt er niet van. En de zendermanager van Radio 1, (Klaske Tameling, red.) houdt niet van ons programma. Dat was van de meet af aan duidelijk.”

Bij de NPO kon het programma ook niet verder als podcast, omdat het niet in het zenderprofiel van Radio 1 zou passen. Ze stapt nu dus over naar Podimo.

De culinaire podcast ‘Smakelijk!’ is vanaf februari te beluisteren op Podimo.

Foto: NTR