Home Landelijke radio Ook recordmarktaandeel voor Mattie & Wietze

Ook recordmarktaandeel voor Mattie & Wietze

Naast Radio 538 heeft ook Qmusic een recordmarktaandeel gevestigd. De ochtendshow ‘Mattie & Wietze’ behaalde in de periode januari-februari 2016 een marktaandeel van 20% in de categorie 20-34 jaar. Daarmee is de ochtendshow in die leeftijdscategorie nu tweede van Nederland, na Radio 538. Dat blijkt uit cijfers van NLO / GfK.

Wietze de Jager en Mattie Valk begonnen in april 2012 met hun ochtendshow op Qmusic. Ten opzichte van de start is het marktaandeel van het duo in de ochtenduren, in de leeftijdscategorie 10+, gestegen van 5,9% naar 10,0%. In de leeftijdscategorie 20-34 jaar is er een stijging van 89%. De Jager en Valk spraken in 2014 nog uit Evers en Beelen te willen verslaan in de ochtend.

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur van Qmusic: “Het is mooi om te zien dat Nederland een nieuwe generatie radiomakers waardeert, waarvan Mattie en Wietze een voorbeeld zijn. Het is uniek dat zij in zo’n korte periode naar deze toppositie zijn gegroeid.”

Wietze de Jager: “Natuurlijk staan we stil bij dit soort mijlpalen waar we met trots op terugkijken, maar vooral kijken we vooruit om de show van morgenochtend nog beter te maken dan vandaag.”

Vorig artikelCoen & Sander behalen luistercijferrecord in de middag op 538
Volgend artikelRadio 1-zendermanager Laurens Borst: “Prem, ga zo door!”