Home Landelijke radio Mattie en Wietze willen Evers Staat Op en Giel! inhalen

Mattie en Wietze willen Evers Staat Op en Giel! inhalen

Mattie en Wietze willen met hun ochtendshow de best beluisterde ochtendshow van Nederland worden. De twee dj's zeggen dit in het Parool. Volgens Wietze de Jager duurt dat nog wel even: "Dat gaat langzaam: veel luisteraars hebben de radio afgestemd op een vaste zender en wisselen niet zo snel. Het duurt sowieso nog wel een jaar of vijf voordat we het best beluisterde programma zouden kunnen zijn."

Mattie Valk heeft die ambitie minder zegt hij. Ook vindt hij de kritiek op de ochtendshow van Edwin Evers onterecht. "Hij zou zijn radioshow moeten vernieuwen, maar hij maakt nog altijd een enorm goed programma. Als je bovenaan de ranglijst staat, heb je niks meer te winnen. Wij moeten gewoon streven naar een beter programma; geen foutjes meer maken in onderwerpkeuze, meer feeling krijgen met de ochtend. Ik hoop dat over twee jaar iedereen weet wie Mattie en Wietze zijn. Dat is nu nog niet het geval."

De twee dj's zijn als duo niet weg te denken bij Q-nmusic. Toch zien ze geen probleem om in de toekomst alleen verder te gaan. "We kunnen altijd los van elkaar", denkt Valk. "Ik denk dat we goede radiomakers zijn. Ook afzonderlijk."