Home Landelijke radio Onderzoeksprogramma Argos wint Zilveren Reissmicrofoon

Onderzoeksprogramma Argos wint Zilveren Reissmicrofoon

Zilveren Reissmicrofoon

Het onderzoeksprogramma Argos van HUMAN, VARA en VPRO op NPO Radio 1 heeft de Zilveren Reissmicrofoon 2017 gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt bij de uitreiking van de Nipkowschijf in Het Ketelhuis in Amsterdam. Een jury van mediajournalisten reikt de prijs jaarlijks uit aan het beste radioprogramma.

Wekelijks maakt de VPRO het programma met achtergronden bij het nieuws, of zaken die volgend het programmanieuws zouden moeten zijn. Van het programma is ook een variant op televisie te zien.

Volgens de jury bewijst Argos al vele jaren een belangrijke pilaar onder het dagelijks nieuws op NPO Radio 1 te zijn. “Wij hopen dat dat nog heel lang zo zal blijven, want een zichzelf respecterende nieuwszender kan niet zonder een achtergrondprogramma als Argos. Met een niet-aflatende doortastendheid speuren de makers de wereld af naar misstanden.”

Ook Nachtzuster (Omroep MAX) en Bernard Hammelburg (BNR) waren genomineerdVorig jaar won Adres Onbekend de Zilveren Reissmicrofoon.

Halvering zendtijd

Argos kwam gisteren nog in het nieuws omdat de NPO voornemens zou zijn om de zendtijd voor het programma te halveren. De zendtijd zou dan gedeeld moeten worden met een ander onderzoeksprogramma, Reporter Radio.

Foto: NOS