Home Landelijke radio Qmusic Lieke Veld vond ruilweek Mattie en Wietze ‘verschrikkelijk’

Lieke Veld vond ruilweek Mattie en Wietze ‘verschrikkelijk’

Lieke Veld

Lieke Veld vond de ruilweek van Mattie en Wietze in augustus 2014 ‘verschrikkelijk’. Dat vertelt de dj van Qmusic in vrouwenblad Flair. Mattie en Wietze wisselden in augustus 2014 een week lang van leven. Onder meer hun partner, huis, agenda, auto werden zeven dagen lang omgewisseld. “Het was de radio-uitzending van Mattie en Wietze in een extreme vorm, maar voor mij werd in die week wel duidelijk dat zoiets niets voor mij zou zijn”, vertelt Veld.

De vrouwelijke dj vervolgt: “Ik voelde me niet thuis in mijn eigen huis, want Wietze was er niet en Mattie en al die cameramensen, fotografen en producers wel de hele tijd. In het begin deed ik nog leuk mee, maar na een paar dagen heb ik gezegd: jongens, gaan jullie maar buiten de deur filmen met Mattie, want ik trek dit niet meer.”

Eigen lunchshow

Veld werkt inmiddels weer fulltime bij Qmusic, nadat ze in januari beviel van haar eerste kindje. Veld presenteert sinds augustus 2014 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur het lunchprogramma van Qmusic. “Misschien dat meespeelt dat ik er veel voor over heb gehad om een eigen lunchshow te krijgen”, zegt ze over haar fulltime werk.

Het populaire radioduo Mattie en Wietze is er inmiddels niet meer. Wietze de Jager verliet Qmusic begin mei en Mattie Valk gaat alleen verder. Qmusic zoekt nu naar een nieuwe sidekick.

Foto: Qmusic