Home Landelijke radio Halvering in zendtijd dreigt voor Argos en Reporter Radio

Halvering in zendtijd dreigt voor Argos en Reporter Radio

NPO Radio 1

Argos en Reporter Radio moeten volgend jaar mogelijk zendtijd gaan in leveren. In plaats van wekelijks een uur uitzenden, moeten ze elkaar gaan afwisselen. Dat blijkt uit een conceptversie van het Jaarplan Radio 2018, die in het bezit is van de Volkskrant.

Per 1 januari is Reporter Radio niet meer op zondagavond te horen maar één keer in de twee weken op zaterdagmiddag. Dat tijdvak, van 14 tot 15 uur, is nu alleen van Argos.

Kwaliteit

Volgens de Volkrant denkt Laurens Borst dat de kwaliteit van beide programma’s omhooggaat door hun zendtijd te halveren, maar relatief minder te bezuinigen op hun budget.

Jurre Bosma, directeur radio van de NPO, laat in een reactie weten: “Onderzoeksjournalistiek en actualiteiten zijn voor de publieke radio van levensbelang. We gaan hier volgend jaar dan ook meer in investeren door ruimte te bieden aan nieuwe initiatieven van omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek, zowel op de radio als online. We praten voortdurend met de omroepen over de voortgang van alle programma’s, dus ook bestaande onderzoeksprogramma’s. We willen een slag maken in kwaliteit en impact. Het is nog voorbarig om te zeggen dat bepaalde programma’s minder uitzendtijd of budget krijgen. Dat is het gesprek dat we nu voeren. Na de zomer hakken we knopen over door over de programmering van NPO Radio 1. Het staat voor ons buiten kijf dat onderzoeksjournalistiek en actualiteit een zeer prominente plek houden.”

Het Jaarplan wordt op 22 juni vastgesteld.