Home Landelijke radio Argos, Nachtzuster en Hammelburg genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Argos, Nachtzuster en Hammelburg genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Zilveren Reissmicrofoon

De genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon 2017 zijn Argos, Nachtzuster en Bernard Hammelburg. Dit is zojuist bekend gemaakt op NPO Radio 1. De eervolle vermelding is voor de radiodocumentaire ‘Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen’ van Mathijs Deen.

Argos is het onderzoeksprogramma van NPO Radio 1. Wekelijks maakt de VPRO het programma met achtergronden bij het nieuws, of zaken die volgend het programmanieuws zouden moeten zijn. Van het programma is ook een variant op televisie te zien.

Nachtzuster

Wekelijks maakt Astrid de Jong in de nacht van donderdag op vrijdag het programma ‘Nachtzuster’. Voor Omroep MAX zoekt De Jong naar antwoorden op uiteenlopende vragen van luisteraars. Vorig jaar ontving De Jong voor dit programma de RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Hammelburg is voor BNR Nieuwsradio buitenlandcommentator. Vorig jaar zei de jury over hem: “hij is uitgegroeid tot de éminence grise van BNR. Zijn kunde is onomstreden.”

De prijs is vernoemd naar Eugen Reiss, die in de jaren dertig de microfoons zodanig verbeterde dat professionals bij de radio zijn microfoon gingen gebruiken. De jury van de prijs bestaat uit Edwin Wendt, Frederique de Jong, Jan EmousRoeland van Zeijst en Vincent Bijlo.

Vorig jaar won Adres Onbekend de Zilveren Reissmicrofoon.

Foto: NOS