Er komt een extern onderzoek naar het reilen en zeilen binnen L1. Ook wordt er bij de Limburgse omroep een tweede directeur aangesteld en komt er een extra lid in de raad van commissarissen. Dat heeft de Ondernemingskamer in Amsterdam besloten.

Bij L1 is het al maandenlang onrustig. Directeur Peter Elbers, die afgelopen najaar aantrad, ligt al langere tijd overhoop met het eigen personeel. “De verhoudingen tussen deze partijen zijn grondig verstoord en gevreesd moet worden dat zowel de medewerkers van L1 als de publieke functie van L1 daaronder te lijden hebben. Een onderzoek naar het functioneren van alle geledingen van L1 is noodzakelijk om orde op zaken te stellen”, schrijft de Ondernemingskamer.

Het omroeppersoneel wil dat Elbers opstapt, maar de raad van commissarissen blijft achter de directeur staan. De RvC stapte naar de Ondernemingskamer met het verzoek om functionarissen aan te stellen die de problemen kunnen oplossen.

Elbers wilde eerder verborgen camera’s ophangen op de redactie van L1. Na felle kritiek trok hij die plannen weer in. Het personeel legde de afgelopen tijd uit onvrede al meerdere keren het werk neer.