Diverse radiostations hebben vandaag hun programmering aangepast vanwege het overlijden van Peter R. de Vries. Ook gaven ze een eerbetoon in muzikale vorm. De misdaadjournalist bezweek vandaag aan de verwondingen die hij vorige week opliep toen hij werd neergeschoten in Amsterdam.

Op Radio 10 zijn deze middag in ‘Somertijd’ geen moppen te horen. Het station draait ook deels aangepaste muziek. Radio 1 zendt maar een deel van Radio Tour de France uit. In plaats daarvan zijn extra nieuwsuitzendingen te horen.

Ivo van Breukelen draaide op Radio 538 als eerbetoon aan De Vries het nummer Hallelujah van Leonard Cohen. “Omdat hij zo van jaren tachtig muziek hield”, aldus Ivo. Op NPO Radio 2 draaide Gijs Staverman Vlinder van Rowwen Hèze. De Vries gaf vorig jaar aan het nummer in de Top 2000 te willen, als eerbetoon aan Nicky Verstappen.” 3FM verzorgde een extra nieuwsbulletin toen het nieuws naar buiten kwam.

Reacties

Diverse radiomakers hebben ook gereageerd op het overlijden. Marieke Elsinga, een van de laatsten die Peter in levende lijve zag, zegt: “Oneindig veel bewondering voor deze man. Zoveel kracht, zoveel doorzettingsvermogen en zoveel humor. Peter, het was een eer je te kennen en met je te mogen werken. Heel veel sterkte voor alle familie en naasten.”

Boulevard-presentator en voormalig radiomaker Luuk Ikink: “Sprakeloos. Dit is zo erg. Veel sterkte aan een ieder die hem lief had.” Radio 2-dj Jeroen van Inkel: “Godver! Wat een vreselijk nieuws. Zijn moed was onbeschrijfelijk.”

De Raad van Bestuur van de NPO laat weten: “We zijn intens geschokt en verdrietig door het overlijden van Peter R. de Vries. We wensen zijn familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe. Naar aanleiding van dit vreselijke nieuws past de NPO op verschillende kanalen de programmering aan.”

Foto: Videostill Nieuwsuur