Er heerst interne chaos bij toezichthouder Commissariaat voor de Media. Dit meldt NRC na eigen, maandenlang onderzoek. De krant schrijft dat ‘de organisatie stuurloos is’. De algemeen directeur is vorige week per direct vertrokken en voor de vorige maand opgestapte voorzitter is nog geen opvolger. Een ander collegelid is geschorst.

Er is nog maar één bestuurder over bij het Commissariaat voor de Media: Jan Buné. Maar hij heeft bij zijn herbenoeming in 2018 een berisping voor minister Arie Slob verzwegen, zo blijkt uit onderzoek van NRC. Het Commissariaat zegt de berisping niet te hebben gemeld, omdat het ‘geen raakvlakken had met zijn werkzaamheden voor het CvdM’.

Onrust

Bij de toezichthouder op de media heerst al langer onrust, ook onder het personeel. In april schorste minister Slob collegelid Eric Eljon vanwege een vertrouwensbreuk na publicatie van zijn roman over de mores in Hilversum. Voorzitter Madeleine de Cock Buning nam begin deze maand na tien jaar afscheid.

Het personeelsverloop is met gemiddeld 20 procent per jaar bijzonder hoog te noemen. Er is volgens NRC onderling wantrouwen, medewerkers voelen zich onveilig en er worden al jarenlang veel externe krachten ingehuurd. Het Commissariaat voor de Media zegt de onvrede onder het personeel te betreuren. De toezichthouder zegt ‘alle signalen van medewerkers’ serieus te nemen.

Foto: PxHere