De NPO kan zich vinden in de conclusie van het Commissariaat voor de Media dat het omroepbestel op de schop moet. “Dat er iets moet veranderen aan het publieke bestel, vinden wij ook. Het is nu niet beheersbaar”, zegt NPO-voorzitter Frederieke Leeflang in een reactie.

Het Commissariaat voor de Media publiceerde vanochtend een reflectie op het landelijke omroepbestel, genaamd ‘Kijk samen verder’. De conclusie van dit rapport is dat het omroepbestel drastische hervormd moet worden. De toezichthouder geeft daarbij enkele denkrichtingen mee aan de ministerie van OCW, dat opdracht gaf voor de reflectie.

Leeflang: “We gaan nu eerst samen met de omroepen en andere betrokken partijen praten over hoe we het publieke bestel beheersbaar en duurzaam naar de toekomst krijgen, om daarna met een open mind de dialoog aan te gaan met de onafhankelijke commissie (die wordt ingesteld door de minister red.). Vanzelfsprekend werken we samen met de omroepen ook nu al aan het toekomstbestendig maken van ons bestel.”

Foto: RadioFreak