Het ‘niet beheersbaar zijn’ van het omroepbestel komt door de NPO en niet door de omroepen. Dat zegt Omroep MAX-directeur Jan Slagter in reactie op de uitspraken van de NPO over de toekomst van de publieke omroep. “Er zijn te veel regeltjes, stroperige processen en te veel mensen bij de NPO”, aldus Slagter.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) concludeert na eigen onderzoek dat het publieke bestel op de schop moet, om ook in de toekomst aansluiting te blijven vinden bij de samenleving. “Het is een te gemakkelijke reactie van de voorzitter van de NPO op het rapport. Niet beheersbaar? Dan maar centraliseren en alle medewerkers van de omroepen bij het grof vuil zetten”, zegt Jan Slagter.

De omroepdirecteur stelt dat het onderzoek van het CvdM ‘duidelijk is geschreven door consultants, advocaten en niet door creatieve mensen’. “CvdM heeft geen benul van wat er bij de omroepen en de NPO speelt”, zegt Slagter. Voorzitter van de NPO, doe wat aan de regeltjes, de betutteling en de ingewikkelde intekenprocessen. Wees blij met de creatieve mensen die werken bij de omroepen.”

Foto: Elvin Boer/MAX