Home Landelijke radio NPO 3FM Jeroen van Inkel: FM-frequentie van 3FM naar Radio 5

Jeroen van Inkel: FM-frequentie van 3FM naar Radio 5

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel zou het geen gek idee vinden als Radio 5 de FM-frequentie van 3FM krijgt. Dat zegt de kersverse Radio 5-presentator in een interview met Spreekbuis. “Het zou eigenlijk veel effectiever zijn als juist Radio 5 de komende jaren nog over een FM-frequentie zou kunnen beschikken, aangezien jonge luisteraars 3FM vooral online gaan luisteren en steeds minder via de FM”, aldus Van Inkel.

Mediabureau Vizeum pleitte onlangs ook voor het afschaffen van de FM-frequentie van 3FM. Het mediabureau deed die uitspraak naar aanleiding van de luistercijfers van de jongerenzender; 3FM heeft momenteel het laagste marktaandeel van deze eeuw. “Zo langzamerhand mag de NPO zich wel af gaan vragen of een switch van FM-frequentie naar NPO Radio 5 geen optie is die serieus onderzocht moet worden, zeker gezien veranderend luistergedrag qua devices van jongeren”, aldus Vizeum.

Meer voorstanders

Andries Knevel, presentator op NPO Radio 1, is het eens met Van Inkel. Hij twittert: “Ook Jeroen van Inkel vindt het een goed idee als de FM-frequentie van 3FM naar NPO Radio 5 zou gaan. Is heel veel voor te zeggen.”

Henk Jan Smits, net als Van Inkel presentator op Radio 5, baalt van het ontbreken van een FM-frequentie voor de zender. “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we niet via de FM zijn te ontvangen”, zei Smits onlangs in De Telegraaf. “Aan de andere kant vind ik het ook wel knap dat we dan toch een marktaandeel van boven de drie procent weten te halen. Steeds meer mensen luisteren via internet of DAB+.”

3FM-dj Frank van der Lende is het niet eens met de heren; hij noemt 3FM van de FM halen ‘een slecht idee’. Van der Lende: “Misschien over 10 jaar, voor nu is de FM erg belangrijk nog voor ons als zender.”

Foto: Radio Veronica

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.