Martijn van Dam stopt per 1 november als bestuurder bij de NPO. Hij gaat samen met Arno Otto (Chief Transformation Officer van Talpa Network) de samenwerking aansturen tussen DPG Media, Mediahuis, NPO, RTL Nederland en Talpa Network om een nieuwe decentrale data-infrastructuur te onderzoeken en ontwikkelen die uitgaat van een persoonlijke datakluis. Vijf jaar geleden begon Martijn nadat hij eerder staatssecretaris van Economische Zaken is geweest.

De twee worden bestuurder bij de Stichting Nederlandse Datakluis die de samenwerking gaat vormgeven. Martijn van Dam is ruim vijf jaar lid van de Raad van Bestuur van de NPO geweest. Martijn van Dam: “Voor mij is de ontwikkeling van een nieuwe data-infrastructuur waarin privacy hersteld wordt een hele spannende uitdaging die aansluit bij mijn jarenlange inzet voor digitale innovatie én privacybescherming.”

Voorlopig worden de taken van Martijn van Dam in de Raad van Bestuur NPO waargenomen door de andere twee bestuurders: Frederieke Leeflang en Paul Doop.

Foto: NPO/Michel Schnater