Home Landelijke radio Minister Plasterk maakt zich hard voor Concertzender

Minister Plasterk maakt zich hard voor Concertzender

Minister Ronald Plasterk van Cultuur gaat er bij de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) op aandringen dat de bijdragen van de Concertzender op de radio behouden blijven. Die toezegging deed de minister in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Boris van der Ham van D66.

"Ik ben bereid nader met de raad van bestuur in overleg te treden om helder te krijgen hoe de waardevolle bijdragen van de Concertzender aan de Nederlandse muziekcultuur in een nieuwe constellatie een passende plek zullen vinden", schrijft de minister.

De Concertzender kreeg vorige week te horen dat de NPO per 1 januari de geldkraan dichtdraait. "Ik ben bereid nader met de raad van bestuur in overleg te treden om helder te krijgen hoe de waardevolle bijdragen van de Concertzender aan de Nederlandse muziekcultuur in een nieuwe constellatie een passende plek zullen vinden", schrijft Plasterk. Het radiostation is nu nog te horen via de kabel, internet en Digitenne.

Van der Ham stelde in oktober al kamervragen over de Concertzender. Volgens de D66’er voegt de Concertzender daadwerkelijk iets toe aan het publieke bestel met een "uitzonderlijke programmering van serieuse muziek die niet te vinden is op andere publieke radiostations".