Home Landelijke radio Gerard Ekdom en Michiel Veenstra niet in Glazen Huis

Gerard Ekdom en Michiel Veenstra niet in Glazen Huis

Gerard Ekdom en Michiel Veenstra zullen dit jaar niet plaatsnemen in het Glazen Huis van 3FM Serious Request, zo schrijft Michiel Veenstra op zijn weblog. "Gerard omdat hij na drie jaar op rij wel even een jaartje gewoon kerst wil vieren, ik skip vanwege m'n aanstaande vaderschap", aldus Veenstra.

Michiel Veenstra zat vorig jaar voor het eerst in het Glazen Huis, Gerard Ekdom zat er de afgelopen drie jaar in. Andere dj's die de afgelopen vier edities bewoner van het huis waren zijn: Rob Stenders, Giel Beelen, Sander Lantinga, Wouter van der Goes en Claudia de Breij.

De komende drie weken wordt er elke maandag één van de drie Glazen Huis bewoners bekend gemaakt. Dit gebeurt in het programma van de desbetreffende dj en hij moet op dat moment sleutels, telefoon en geld inleveren en wordt op de vlucht gejaagd. Verdreven van huis en studio leeft hij 24 uur als vluchteling zonder zekerheid, zonder veiligheid.

3FM Serious Request vindt dit jaar plaats van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 december. Drie dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld.