Home Landelijke radio Medewerkers Radio 538 redden levens bij brand

Medewerkers Radio 538 redden levens bij brand

Medewerkers van Radio 538 hebben zich als helden gedragen bij de brand in een jongerenvilla aan de Hilversumse Koninginneweg. Vanuit een bovenverdieping van de kantoorvilla van het radiostation zagen mensen gisteren aan het eind van de werkdag rook kolken uit de aanpalende villa. Beneden werd bedrijfshulpverlener Vincent Beerends opgetrommeld. "We zijn met z’n drieën het pand in gegaan. We wisten dat er minstens één bewoner thuis was, want we zagen iemand spullen uit een raam gooien, kleding en zo."

Vandaag kwamen de eerste bedanktaarten al binnen. "Van de regionale hulpverlening en woningcorporatie Het Gooi en Omstreken."

Het vuur woedde op de bovenste verdieping. "Er hing ook veel rook. Boven deden we de deur voorzichtig open, uit angst voor een steekvlam. Er was niemand meer. Achteraf denken we dat die man via de brandtrap is gevlucht." Volgens een woordvoerder van de gemeente Hilversum stond een bewoner op het punt te gaan slapen. "Zonder de snelle actie van 538 kan het bij zo’n brand ook heel anders aflopen. Alle lof."

De radiomensen zijn tot half negen ’s avonds in touw geweest. "Koffie en thee voor bewoners en de brandweer natuurlijk. De bewoner van het verwoeste appartement was in tranen. Hij was in één klap alles kwijt, behalve wat hij aan had", zegt medewerkster Chantal Sterk uit Huizen.

Het slachtoffer zelf was vandaag de ergste schrik te boven. "Ik kan nu snel doorstromen naar een grotere huurwoning. Ik woonde hier ruim zeven jaar, dit was mijn hele hebben en houden.” De andere drie appartementjes op de bovenste verdieping kunnen na professionele schoonmaak weer worden bewoond. "Herstel van mijn appartement kost vijf maanden.”