Home Landelijke radio NCRV start online uitzendplatform

NCRV start online uitzendplatform

De NCRV is begonnen met een online uitzendplatforum waarop iedereen een omroep kan starten. De werkwijze van ‘Nederland P’ is vergelijkbaar met de inrichting van het Nederlandse publieke bestel. Omroepinitiatieven krijgen zendtijd en faciliteiten op basis van een ‘ledenbestand’. Het moet een springplank worden voor mensen of organisaties die op structurele basis hun verhaal aan een groter publiek willen presenteren.

Op Nederland P kunnen zij een omroep starten, radio- en televisieprogramma’s publiceren, leden werven en doorgroeien. Inmiddels zenden al zo’n veertig omroepen uit op Nederland P. Gezamenlijk brengen ze een gevarieerde programmering; van de stadsdichter van Middelburg die het verhaal van de stad vertelt op TV Walcheren tot Omroep Nederlandse Antillen.

De NCRV hoopt dat het onderlinge begrip in onze maatschappij groter wordt als we elkaars drijfveren beter kennen. Nederland P manifesteert zich nu nog alleen op internet, maar de ambitie van de NCRV is om de reportages van de nieuwe ‘omroepen’ ook via digitale televisie en radio uit te gaan zenden. De NCRV zal een deel van haar eigen media-ervaring delen met nieuwe toetreders tot Nederland P door het aanbieden van workshops en het opzetten van competities.