Twee technici die voor NPO FunX werken zijn na afloop van de FunX Awards afgelopen donderdag mishandeld door een rapper van Broederliefde. Het zou gaan om Melvin Silberie, maar de politie Amsterdam wil niet bevestigen of het om Silberie gaat, maar laat wel weten dat er op die bewuste avond een 28-jarige Rotterdammer is opgepakt. De Awards werden uitgereikt in Afas Live in Amsterdam.

Na afloop van de show zou er onenigheid zijn ontstaan tussen de rapper en de technici. De woordenwisseling liep zodanig uit de hand, dat de technici mishandeld werden, bevestigd de NPO.

“In het kader van het politieonderzoek kan ik niet bevestigen dat het om Broederliefde gaat, maar, ja: er is iets gebeurd helaas. Dat betreuren wij ontzettend,” aldus de woordvoerder tegen het Parool. “Het gaat om twee technische medewerkers, die niet bij FunX werken, maar voor het evenement werkten. Dat neemt niet weg dat het onze show is, we nemen onze verantwoordelijkheid daarvoor en onderhouden nauw contact met de medewerkers.” Het gaat inmiddels beter met de medewerkers.

Broederliefde heeft zelf vooralsnog niet gereageerd. Het management van de groep was niet bereikbaar voor commentaar.