Home Landelijke radio NPO 3FM Domien Verschuuren leeft week lang zonder mobiel

Domien Verschuuren leeft week lang zonder mobiel

DJ file Domien Verschuuren

Domien Verschuuren leeft vanaf maandag een week lang zonder mobiel. De 3FM-dj is benieuwd of hij van zijn mobielverslaving af kan komen. “Ik sta er mee op en ga er mee naar bed”, zegt hij over zijn mobiel. “Het is moeilijk om toe te geven, maar ja: ik ben verslaafd aan mijn smartphone. Het enige moment van de dag dat ik niet op mijn schermpje zit te staren is tijdens het koken. De rest van de dag is die telefoon met me vergroeid.”

Verschuuren hoopt zichzelf te kunnen ‘resetten’ door een week lang mobielloos door het leven te gaan. “Maar op dit moment krijg ik echt buikpijn van het idee dat ik straks zeven dagen zonder zit.” De 3FM-dj levert maandag tijdens de ochtendshow zijn mobiel in aan de redactie van zijn programma.

Extra opdrachten

Het wordt Verschuuren enigszins lastig gemaakt, want hij krijgt van zijn redactie ook een aantal opdrachten die hij moet uitvoeren. Zo moet hij met vrienden afspreken op een bepaalde plek op een bepaald tijdstip en wordt hij geacht een recept met vreemde ingrediënten te koken, zonder dat hij het recept mag opzoeken. Maandagochtend 15 mei krijgt Verschuuren zijn mobiel weer terug.

Ochtendjock Verschuuren is niet de eerste radio-dj die een mobielloze week inlast; in 2015 deed Wouter van der Goes dat ook.

Foto: Michel Schnater | BNN