Home Landelijke radio Qmusic Mattie Valk over breuk met Wietze: “Ik had duidelijker moeten zijn”

Mattie Valk over breuk met Wietze: “Ik had duidelijker moeten zijn”

Mattie Valk heeft voor het eerst openlijk gereageerd op zijn breuk met Wietze de Jager. Het populaire radio-duo viel uit elkaar nadat bleek dat Wietze in wilde gaan op een aanbod van Talpa Radio, maar Mattie uiteindelijk koos voor blijven bij Qmusic. “Ik had duidelijker moeten zijn, maar dat hangt wel heel erg samen met dat ik niet goed wist wat me overkwam”, vertelt Valk het AD.

Valk zegt ‘heel moeilijk’ te vinden dat hij bij het grote publiek nu bekendstaat als matennaaier en geldwolf; met zijn nieuwe contract bij Q zou hij zes ton en een tesla verdienen. Valk: “Op het moment dat je een succesvol radioprogramma maakt en je bent populair, is het inmiddels ook geen geheim meer dat daar bepaalde bedragen bij horen, maar geld is nooit doorslaggevend geweest. Ik heb voor Qmusic gekozen, niet voor wat er tegenover stond. En ik hoopte dat Wietze ook deze keuze zou maken.”

Meeslepen

Valk: “Vijf jaar geleden kende niemand ons. Wilden we het opnemen tegen de grote jongens. Dat is gelukt. Een droom waar we keihard voor hebben gewerkt. Dan gebeurt er iets. Zie het als een vijfjarig huwelijk waar plotseling een prachtig mooie vrouw voorbij komt. Kies je dan voor het avontuur en het risico of ga je voor veiligheid en loyaliteit? Ik koos voor dat laatste, maar ik heb me te veel laten meeslepen. Ik heb te lang getwijfeld, ben te veel confrontaties uit de weg gegaan, wilde het zelf oplossen. Ik heb altijd de intentie gehad om met Wietze verder te gaan, maar ergens in dat traject zijn we elkaar kwijtgeraakt.”

De Telegraaf kreeg eerder een brief in handen waarin De Jager Valk ‘een matennaaier’ noemt en hem beschrijft als ‘de zielige Mattie die werd bedrogen, maar nu zelf de grootste bedrieger blijkt.’ Valk: “Het was ongelooflijk en genadeloos wat er op social media werd gezegd. Daar heb ik me wel over verbaasd, omdat ik zelf altijd dacht: zou je dit ook zeggen in iemands gezicht?”

Contact

Valk zegt geen contact meer te hebben met De Jager. “Dat betreur ik. Ik heb wel pogingen ondernomen, maar praten is voor hem geen optie meer. Ik hoop dat we in de toekomst – en dat zal niet morgen zijn – een keer een biertje kunnen drinken en vooral kunnen proosten op wat we samen hebben neergezet.”

Het hele interview met Mattie Valk is te lezen op de site van het AD.

Foto: Qmusic