Home Landelijke radio ‘Radio Bergeijk’ keert mogelijk terug

‘Radio Bergeijk’ keert mogelijk terug

Radio Bergeijk

Radio Bergeijk keert misschien terug. Het satirische Radio 1-programma over het echt bestaande Brabantse dorp Bergeijk stopte tien jaar geleden. Maar volgens de makers George van Houts en Pieter Bouwman wordt gekeken of het programma weer terug kan komen. “Het begint er steeds meer op te lijken en ik verheug me daar zeer op”, zei Bouwman op NPO Radio 1.

Radio Bergeijk begon in 2002 met een sketch tussen cabaretiers Theo Maassen en Pieter Bouwman. Uiteindelijk bestond het een paar jaar en werd het erg succesvol. In het VPRO-programma werd in absurdistische sketches de dagelijkse berichtgeving van de lokale omroep in Bergeijk nagespeeld.

De humor van het programma ging af en toe aardig ver. En ook nu zullen de heren zich niet inhouden, zegt Van Houts. “Bergeijk tien jaar later. En dan blijkt dat het eigenlijk nog erger is geworden dan we toen voor mogelijk hadden gehouden.” En dat moet ook, zeggen ze. “Wij zijn heel erg voor de vrijheid van het woord en de humor. Alles staat bij de kwaliteit van de humor.”

“Er moeten nog een paar neuzen de goede kant op”, zegt Van Houts. “En dan zijn wij het beste te beluisteren ’s avonds laat. Er wordt hard aangewerkt om ons een speciaal hoekje te geven in het uitzendschema.”