Home Landelijke radio Leaf krijgt De Schaal van Rigter

Leaf krijgt De Schaal van Rigter

‘Wonderwoman’, de eerste single van Leaf, is de meest gedraaide Nederlandse plaat van het afgelopen jaar op 3FM. Daarom ontving Leaf vanochtend ‘De Schaal van Rigter’ uit handen van Roel van Velzen, de winnaar van vorig jaar, tijdens het ochtendprogramma Giel. De prijs is vernoemd naar voormalig 3FM dj Wim Rigter die vier jaar geleden overleed. 

"We zijn de meest gelukkige, blije en beste band van Nederland", zegt Tienus Konijnenburg van Leaf in een eerste reactie namens de band. Uitreiker Roel van Velzen zegt: "Ik hoop dat Leaf net zo blij is met de prijs als ik vorig jaar. Die Schaal spreekt voor zich en is een tastbaar bewijs van een goede plaat. De Schaal van Rigter is goed voor je c.v."
De uitreiking van de Schaal van Rigter is de eerste stap naar de 3FM Awards uitreiking op zaterdag 26 april aanstaande in The Factory, Amsterdam. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars.  
De 3FM Awards zijn het hoogtepunt van het Weekend van de 3FM Awards. Dit weekend begint vrijdag 25 april om 06:00 uur. Gedurende dit weekend wordt in alle radioprogramma’s muziek gedraaid van artiesten van Nederlandse bodem.