Home Landelijke radio Deventer FM doet aangifte tegen SLOD

Deventer FM doet aangifte tegen SLOD

De Stichting Lokale Omroep Deventer (SLOD), die vorige week de stekker uit Deventer FM trok, heeft zich volgens DFM onrechtmatig toegang verschaft tot hun zendruimte. "En daar hebben we aangifte van gedaan", zegt woordvoerder Jakob Hut. "Ze hebben de sloten vervangen en onze stroom gebruikt. Dat pikken we natuurlijk niet." Eerder kondigde DFM al aan een kort geding te starten.
Gerard Driehuis maakt zich namens die SLOD geen zorgen. "Die ruimte is gewoon van ons. Ik begrijp dat er ook een kort geding komt waarin de rechter moet bepalen of we ze onterecht uit de lucht hebben genomen. Prima, lijkt me. Dan wordt alles snel duidelijk."
De SLOD heeft de uitzendingen van DFM gestopt omdat afspraken niet werden nagekomen en om de onduidelijke financiële huishouding.

Uit een memo van verantwoordelijk wethouder Gerrit Berkelder bleek vorige week dat het bestuur van de SLOD, dat er sinds 1 april zit, vindt dat Deventer FM de afgelopen maanden niet heeft voldaan aan de dringende oproep om alsnog afspraken na te komen.

De gemeenteraad houdt morgenavond een spoeddebat over de situatie bij Deventer FM.