De 3FM Awards worden toch dit najaar gehouden. De jongerenzender skipte vorig jaar de jaarlijkse prijzenregen en wilde de awards eigenlijk weer dit voorjaar houden. Corona gooide echter roet in het eten. 3FM komt daarom op 1 oktober met een speciale editie van de awards. De show moet dienen als een eerbetoon aan wat er op muzikaal gebied gebeurde in het voor artiesten moeilijke 2020.

Vanuit het Patronaat in Haarlem reiken 3FM-dj’s awards uit in drie speciale categorieën, in het leven geroepen om de acts te eren en te steunen: Beste Track, Beste Livestream en Beste Muzikale Initiatief. Op andere plekken in Nederland treden artiesten als DI-RECT, Typhoon en ‘3FM-talent’ Wies op.

Luisteraars kunnen vanaf maandag kaarten winnen voor de ‘exclusieve’ shows, die vanwege corona dus maar voor een beperkt aantal toeschouwers te zien is. Ook de uitreiking in het Patronaat zelf is maar voor een gelimiteerd aantal mensen toegankelijk.

Andere prijzen

Naast de 3FM awards reikt de jongerenzender ook de Schaal van Rigter uit aan het meest gedraaide liedje van Nederlandse bodem in het afgelopen jaar. Ook ontvangt 3FM-talent Wies de 3FM Talent Award, die de band begin dit jaar al kreeg toegekend.

De 3FM Awards vonden altijd plaats in april. De zender verplaatste in 2018 de awardshow naar september, met het oog op het festivalseizoen dat dan ten einde is. Toch was dat achteraf niet zo’n handige set, zei de zender. “Het bleek geen gunstig moment om de awards te organiseren. Niet voor 3FM, maar ook niet binnen de muziekindustrie.”

Foto: NPO 3FM