Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 14 januari

Kort radionieuws van woensdag 14 januari

Nieuwe website en logo voor XFM
De regionale commerciele radiozender XFM heeft een nieuwe website in gebruik genomen. Op de nieuwe website is ook het nieuwe logo van XFM te zien: de ‘Friendly Devil’. Binnenkort zal er ook een live-stream komen voor XFM.

Stenders start met Nersalfabet
Dj Rob Stenders is in zijn nachtprogramma Freak-O-Lympics op de publieke popzender 3FM weer met zijn Nerdalfabet begonnen. ‘Nerdalfabet Reloaded’ is op vrijdagnacht tussen 01:00 en 03:00 uur te horen.

Het Nerdalfabet is een dwarsdoorsnede van de muziekgeschiedenis. Helemaal aan het einde van het Nerdalfabet Reloaded worden de 2000 liedjes gedraaid met het gemiddeld hoogst aantal punten die door luisteraars op de site van Stenders kunnen worden gegeven.

Alkmaarse Programmaraad maakt keuze bekend
De Alkmaarse Programmaraad heeft in zijn vergadering van zeventien december besloten welke radiozenders vanaf 1 juli 2004 verplicht door UPC moeten worden doorgegeven op de kabel. Het gaat om Studio Brussel, VRT1, VRT2, VRT3 (Klara), France Culture, WDR4, BBC2, BBC World, Arrow Classic Rock, Business Nieuws Radio, City FM, Classic FM, Concertzender, ID&T Radio, Kink FM, Radio 538, Sky Radio en Radio Miranda.

Naast deze zenders komen de wettelijk verplichte zenders Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, 474 AM, Alkmaar Lokaal en Radio Noord-Holland op de kabel. Het advies van de Programmaraad wordt zes weken na de officiële publicatie ervan bindend. Tot die tijd kan er bezwaar worden gemaakt door abonnees, zenders en UPC.

Zestien zenders hebben straks dus geen gegarandeerde doorgifte in Alkmaar. Het gaat hier om Radio Fryslân, 1 FM, Radio 192, Radio 10 FM, Noordzee FM, Yorin FM, Happy Radio, WDR2, WDR3, BBC3, BBC4, RTL FM, Tweede Kamer, France Inter, Radio Nationaal en Colorful Radio. Het is aan UPC om te bepalen of deze zenders vanaf 1 juli 2004 nog te horen zullen zijn. UPC zal dat dan doen op basis van haar distributie- en tarievenbeleid zoals vastgelegd in de UPC Radionota 2004 – 2005.