Home Landelijke radio Kort radionieuws van donderdag 2 oktober

Kort radionieuws van donderdag 2 oktober

BNN neemt ledenwerfsingle op
BNN heeft in zijn strijdt om voor het einde van het jaar 150.000 leden te krijgen een speciaal actie nummer opgenomen. Een aantal bn’ers heeft een single opgenomen met de titel ‘5 Jaar En Nog Lang Niet Klaar’, deze zal op 17 oktober in de winkels liggen.

Het is niet de eerste keer dat BNN een single uitbrengt om nieuwe leden te trekken. In 1997 nam een aantal bn’ers het nummer Hij Gaat Voor C op. Dit had tot doel om toen de benodigde 60.000 leden bij elkaar te krijgen voor een aspirant-status.

Bn’ers chatten bij Sky Radio voor War Child
Voorafgaand aan het Friends for War Child concert zullen verschillende artiesten vragen beantwoorden van hun fans. Het spektakel zal live plaatsvinden in Ahoy’ in een speciale chatbox voor War Child op skyradio.nl.

Het unieke concert Friends for War Child op zondag 12 oktober is inmiddels helemaal uitverkocht. Sky Radio beschikt over de laatste kaarten en luisteraars kunnen deze winnen bij het station.

Omroep Brabant wil zich inzetten voor Brabants volkslied.
Omroep Brabant wil zich inzetten om, als de provincie dat wil, te komen tot een officieel Brabants volkslied. Noord-Brabant kent namelijk nog geen officieel volkslied. De gloednieuwe commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen heeft woensdag gezegd dat zij het een goed idee zou vinden als er op termijn een officieel volkslied voor Noord-Brabant komt.

Omroep Brabant gaat nu kijkers, luisteraars en internetgebruikers oproepen om aan de verkiezing mee te werken. Omroep Brabant-hoofdredacteur Jan Kriek: “Uiteraard is Omroep Brabant dé Brabantse instelling bij uitstek als het gaat om het organiseren van een volksliedverkiezing. Hoe we deze verkiezing gaan organiseren, moeten we nog goed bekijken. Want het vergt wel een degelijke voorbereiding.”

dj’s stellen PartyHits Top 10 samen
Verschillende dj’s stellen vanaf deze week elke week de PartyHits Top 10 samen. De lijst wordt elke week samengesteld door twintig dj’s uit alle lagen van de muziek. Zo doet bijvoorbeeld Yorin FM-dj Wouter van der Goes mee en Jeroen Nieuwenhuize van Radio 538. Maar ook dj’s als Frank, Robin en Gaby van het Cooldown Café stellen de lijst samen.

RTL NieuwsRadio op RTL FM
RTL NieuwsRadio zal op RTL FM te horen zijn, dit weet David de Jong van Dutchmedia te melden. Fons van Westerloo fluisterde tussen neus en lippen door op het Omroepcongres dat dagelijks van 17 tot 19 uur op RTL FM een nieuwsrubriek te horen zal zijn die door de RTL Nieuws redactie gemaakt zal worden.