Home Landelijke radio Giel Beelen beste programmamaker 2003

Giel Beelen beste programmamaker 2003

3FM-dj Giel Beelen is de beste programmamaker van dit jaar. Dat bleek donderdag op het omroepcongres in Hilversum, waar de jaarlijkse Marconi Awards zijn uitgereikt. Beelen krijgt de onderscheiding, omdat hij een “leuk afwijkend en gek geluid maakt”.

“Hoe ouder Giel Beelen wordt, hoe beter. Iemand die stoeit met de grenzen van het vakmanschap, kan absoluut een grote worden.” luidde het juryrapport. De uitverkiezing van Beelen is opmerkelijk, omdat hij in het verleden diverse keren door omroepen aan de kant werd gezet.

En tot omroepman van het jaar is Ton Lathouwers uitgeroepen. Hij is directeur van Sky Radio Ltd. waar Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM deel van uitmaken.

In de categorie ‘beste zender’ wist niemand te winnen. De jury vond dat na de recente etherverdeling het radiolandschap dermate is gewijzigd, dat de ontwikkeling van (nieuwe) zenders meer tijd moet krijgen.

Het ‘beste informatieve programma van 2003’ is het NCRV-programma Stand.nl (Radio 1). De jury prees de professionele werkwijze van de makers en oordeelde dat het inbelprogramma erg vernieuwend is. Tot beste amusementsprogramma werd de Top 2000 van Radio 2 uitgeroepen. Dit eindejaarsprogramma staat volgens de radiokenners dicht bij de luisteraars en er is zelfs sprake van een hype wanneer het wordt uitgezonden. De jury vindt dat zeer knap.

Presentator Ron Stoeltie van Radio 2 werd onderscheiden met de titel ‘beste stem van 2003’. Volgens de jury heeft hij een prettige stem, die er ” absoluut en herkenbaar bovenuit springt”.