Home Landelijke radio Kort radionieuws van donderdag 1 augustus

Kort radionieuws van donderdag 1 augustus

City FM vierde in de regio Amderdam
City FM is het vierde station in de regio Amsterdam in de doelgroep van 20 tot 34 jaar. Dit blijkt uit het Luister Onderzoek van Buro Intomart over het eerste halfjaar van 2002. Radio 538, Sky radio en 3FM blijven City FM voor.

BVA ongerust over veiling radiofrequenties
Adverteerderassociatie BVA adviseert haar achterban om ‘in strategische beslissingen ten aanzien van de inzet van radio voorzichtigheid te betrachten’. Aanleiding voor dit advies is het feit dat ‘het radiolandschap er begin 2003 wel eens heel anders uit zou kunnen zien’.

De BVA doelt daarmee op het recente vonnis van de bestuursrechter van Rotterdam die wil dat het kabinet voor 16 september overgaat op veiling van de radiofrequenties voor commerciële zenders. De BVA heeft een brief gestuurd naar minister Heinsbroek van Economische Zaken, waarin ze haar ongerustheid over de situatie uit.

Verslagggever Radio M naakt op reportage
Radio M verslaggever Peter Kroon gaat zondag 4 augustus geheel naakt aan het werk in de gemeente Soest. Hiermee treed hij in de voetsporen van Ruud de Wild. Die presenteerde een keer naakt.

De belevenissen van Kroon zijn tussen 14:00 en 18:00 uur rechtstreeks te volgen in het programma ‘Factor 100.1′. Dit zomerprogramma staat ieder weekend in het teken van zon, vakantie en zomerhits. “Waarom nou helemaal naakt op reportage?”, is de logische vraag aan de M-verslaggever. “Ach”, luidt zijn reactie… “Met kleren aan sta ik daar in Soest vast nog veel meer voor lul!” Foto’s van de geheel ontklede verslaggever waren helaas nog niet beschikbaar.

Alanis week bij Van Inkel
Van 5 tot en met 8 augustus is het bij Jeroen van Inkel op radio 538 Alanis Morissette week. De hele week geeft Jeroen kaarten weg voor het inmiddels uitverkochte concert in Ahoy op 13 augustus. Bovendien kun je ook nog een meet ’n greet winnen met de zangeres, om je cd even te laten signeren door Alanis herself.