Home Landelijke radio Jurgen van den Berg vindt Radio 1 Journaal niet te licht geworden

Jurgen van den Berg vindt Radio 1 Journaal niet te licht geworden

Dj file Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg vindt niet dat het NOS Radio 1 Journaal te licht is geworden. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. “Wel anders anders, ja. Dat ik losser presenteer dan mijn voorgangers, dat klopt. Maar ik was eind februari een weekje ziek en je wilt niet weten hoeveel mensen toen wilden dat ik snel weer zou terugkeren. Er meldden zich ook mensen die eerst kritisch waren, maar inmiddels met plezier luisteren.”

Van den Berg presenteert sinds januari het vernieuwde NOS Radio 1 Journaal, dat hij overnam van Marcel Oosten en Frederique de Jong. In de nieuwe ochtendshow van Radio 1 moet social media een belangrijke rol spelen. Van den Berg komt daar nu deels op terug. “Dat hele Twitter is niets voor mij”, zegt hij. “Mensen zitten daar alles af te zeiken, iedereen kwakt er maar iets op. In het begin probeerde ik dan nog weleens iets te verhelderen, maar dan scholden ze me gewoon uit.”

De Radio 1-presentator verwijst daarmee naar de kritiek van Jean-Pierre Geelen. In De Volkskrant zei de columnist: “Sinds 1 januari is het medium – ooit zo veel diepgaander en intelligenter dan veel televisie – wéér dieper door de knieën gegaan.” Van den Berg: “Hij haalde met één lullige column het hele programma onderuit, met iedereen die daaraan meewerkt. Hij beweerde dingen die feitelijk onjuist waren. Ik verwacht meer nuance.”

Van den Berg reageerde via social media op de column van Pierre Geelen, maar daar heeft hij nu spijt van. “Dat moet ik niet meer doen.”