Home Landelijke radio Jurgen van den Berg nieuwe presentator NOS Radio 1 Journaal in de...

Jurgen van den Berg nieuwe presentator NOS Radio 1 Journaal in de ochtend

Jurgen van den Berg wordt per 1 januari 2016 de nieuwe vaste presentator voor het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Hij presenteert momenteel De Ochtend (KRO-NCRV, NPO Radio 1) en de aankomende weken NOS Radio Tour de France. De NOS komt in januari met een vernieuwd NOS Radio 1 Journaal en neemt daarbij afscheid van de duo-presentatie. Presentatoren Frederique de Jong en Marcel Oosten zijn nog tot het einde van dit jaar te horen.

Met een nieuwe stem in de ochtend én een inhoudelijke verandering wil de NOS een breder publiek bereiken. De inhoudelijke invulling wordt momenteel uitgewerkt.

Jurgen werkte eerder ook al voor de NOS. Hij ging aan de slag als nieuwslezer en redacteur voor het NOS-radionieuws en werd de vaste nieuwslezer in de ochtendshow van 3FM. Vanaf 2001 presenteerde hij het NOS Radio 1 Journaal en NOS Langs de Lijn. In 2009 nam hij afscheid van de NOS om onder meer Lunch! (NCRV, Radio 1) en later Cappuccino (NCRV, Radio 2) te presenteren. Sinds 2005 is hij wel bijna elke zomer bij de NOS te horen in NOS Radio Tour de France.