Jurgen van den Berg heeft vrijdag zijn laatste uitzending gemaakt van het ‘NOS Radio 1 Journaal’. In zijn afscheidswoordje riep hij de hoofdredactie van de NOS op om radio te blijven koesteren. “Tegen de bazen zeg ik wel: verlies die goede oude radio niet uit het oog, verwaarloos het niet. Online en tv zijn belangrijk, maar vergeet niet dat er elke ochtend een paar honderdduizend mensen op ons afstemmen.”

Jurgen volgde begin 2016 Marcel Oosten en Frederique de Jong op in de ochtend op Radio 1. “We hebben de afgelopen zes jaar iets heel moois neergezet hier, mede dankzij ook de directie en de hoofdredactie van de NOS. Maar ook achter de schermen wordt hier keihard gebuffeld. Zonder hen zou ik ook maar een roepende in de woestijn zijn.”

De laatste woorden van Jurgen in de ochtend:

Overstap

De radiomaker maakt de overstap naar Omroep MAX. Voor de omroep gaat hij een middagprogramma presenteren op Radio 1. “Ik stop hier wel, maar ik ga natuurlijk niet weg”, zei Jurgen. “Het liefst zou ik zo geruisloos mogelijk vertrekken, maar zo gaat dat natuurlijk niet. Ik ben nog beduusd van de honderden reacties nadat bekend werd dat ik ging stoppen. Mensen die vertellen dat ik al die jaren onderdeel ben geweest van hun ochtendritueel. Dat vind ik wel een compliment en daar ben ik ook echt wel trots op.”

Foto: NOS