NPO 3FM-dj’s Frank van der Lende en Olivier Bakker hebben door de reclamespotjes van Platform Zorg Voor Leven heen geroepen. Een van de dj’s sprak van ’tyfusreclame’. Het platform heeft een klacht ingediend bij 3FM, meldt RD.nl. Bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn inmiddels meer dan 800 klachten binnengekomen over de commercial.

“We zijn niet uit op ruzie. Maar we hebben veel betaald voor het uitzenden van de spotjes. Ze waren deels onverstaanbaar door het handelen van de presentatoren. Dat is een vorm van contractbreuk”, zegt Diederik van Dijk tegen de krant. “Wij willen van 3FM horen hoe ze ons compenseren en welke consequenties zij aan het handelen van de DJ’s verbinden.”

Luister hoe Olivier door de reclame riep:

Van Dijk denkt aan compensatie in de vorm van het herhalen van reclamespotjes of het deels terugstorten van het betaalde geld. “Hun handelen is niet fatsoenlijk en onprofessioneel.”

Spot

In de spot op publieke radiozenders vraagt de christelijke vereniging NPV aandacht voor ‘onbedoeld zwangere vrouwen’. In de reclame wordt gezegd: “Een ongeboren kindje verdient ook een toekomst. Een abortus ontneemt het kind die toekomst. Zullen we daarom werk maken van echte hulp aan moeder en kind?”.

Olivier Bakker reageerde al eens eerder op een reclamespot. Hij noemde een commercial van Forum voor Democratie ‘complete onzin’.

Foto: Elvin Boer