Home Landelijke radio Joost Vullings politiek commentator bij Radio EenVandaag

Joost Vullings politiek commentator bij Radio EenVandaag

Joost Vullings vervangt vanaf 1 april Kees Boonman als politiek commentator bij EenVandaag. Hij geeft in deze rol dagelijks politieke duiding op onder andere NPO Radio 1. Radio EenVandaag besteedt sinds begin dit jaar iedere uitzending een half uur aan politiek.

Nu werkt Joost Vullings nog bij de NOS waar hij regelmatig te horen is in het NOS Radio 1 Journaal. “Politiek begrijpelijk en toegankelijk maken voor een groot publiek vind ik enorm belangrijk. EenVandaag ook. Niet alleen op televisie, maar ook op radio en online. Mooier kan voor mij dus eigenlijk niet. Ik heb enorm veel zin om met alle energie bij EenVandaag aan de slag te gaan.”

Rene van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, is blij met de komst van Vullings: “Met Joost haalt EenVandaag een zeer ervaren politieke commentator in huis. We zijn er trots op dat hij zijn uitgebreide kennis en ervaring vanaf april gaat inzetten voor EenVandaag en AVROTROS. Met zijn toegankelijke, alerte analyses en zijn prettige no-nonsens vertelstijl is Joost een prima match met het programma. We kijken uit naar zijn komst.”

Vullings studeerde politicologie in Leiden en begon zijn journalistieke loopbaan bij het Leids Nieuwsblad. Hij stapte over naar de NOS waar hij sinds eind 2001 op de politieke redactie werkt.

Foto: NOS

Vorig artikelHoe is het met Rachid Finge?
Volgend artikelDaniël Smulders nieuwe ochtend-dj Qmusic Limburg