Johan Derksen is niet te spreken over de gang van zaken bij Talpa Radio, na de rel afgelopen donderdag op Radio Veronica. Sidekick Rick Romijn liep boos weg in de uitzending na een ruzie met inval-dj Giel Beelen. Talpa Radio probeerde de rel binnenskamers te houden, tot ongenoegen van Johan Derksen. “Ik werd gelijk door de leiding van dit station gebeld of ik het klein wilde houden”, zei Wilfred Genee eerder.

VI zond het bewuste fragment gisteravond alsnog uit. “Die reuring is gewoon goed voor het programma”, zei Derksen. “Als ze dat bij Talpa binnenskamers proberen te houden, dan is dat pr-technisch onverstandig. Tegenwoordig is het altijd ergens te zien. Laat toch gaan jongens, hoeveel ruzie hebben wij niet gehad?”

Angstcultuur

Volgens Derksen heerst er een ‘angstcultuur’ binnen Talpa Radio, dat onder meer Radio Veronica in bezit heeft. “Als John de voordeur binnenkomt, dan hoor je door de wandelgangen: ‘John is in het pand, John is in het pand’. Iedereen wordt nerveus. Terwijl die man dat helemaal niet uitstraalt. John is zo groot geworden dat hij een peloton aan directeurtjes heeft lopen. Daar zitten mensen bij die beslissingen maken die helemaal nergens op slaan.”

Hoewel Derksen kritiek heeft op zijn werkgever Talpa, vindt hij de werkwijze van inval-dj Giel Beelen ook niet chique. “Ik vind het niet kunnen. Je bent behalve presentator ook gastheer. Als je een zanger uitnodigt laat je hem een liedje zingen.”