Jan Slagter besloot in februari om per direct de stekker uit het NPO Radio 5-programma ‘Candlelight’ te trekken. Dat erkent de Omroep Max-baas in De Volkskrant. Het programma werd na een paar uitzendingen op Radio 5 alweer uit de ether gehaald.

Slagter: “Er was gezeur over de muziekkeuze van Jan van Veen: hij draaide nummers die niet bij het profiel van Radio 5 pasten. En de geluidskwaliteit van zijn gedichten was slecht – hij nam zijn programma thuis op. ‘Pas je muziek aan en kom je programma in Hilversum opnemen’, hebben we toen gezegd. Dat weigerde hij. Toen heb ik de stekker eruit getrokken.”

Generaal

De Omroep Max-baas noemt zichzelf een teamplayer. “Maar binnen het team moet er een aanvoerder zijn. Als de meningen zijn verdeeld, hak ik de knoop door. Daarom word ik weleens de generaal genoemd”, zegt hij, ook verwijzend naar zijn beslissing om definitief te breken met Jan van Veen en diens programma ‘Candlelight’.

Of de hele affaire nog een staartje krijgt, is onduidelijk. Jan van Veen liet in februari wel weten zich te beraden op juridische stappen. Ron Brandsteder presenteert sinds maart op vrijdagavond tussen 22:00 uur en middernacht een programma op Radio 5, het oude tijdslot van Jan van Veen.

Foto: Nico Kroon / MAX