Sidekick Rick Romijn is gisteren boos uit de uitzending van Veronica Inside gelopen na een ruzie met inval-dj Giel Beelen. Dat zei hij zojuist in de uitzending van het middagprogramma van Radio Veronica. “Ik vind dat je artiesten en gasten met respect moet behandelen”, zegt Rick.

Zanger René Karst was gisteren uitgenodigd om live in de studio zijn nummer ‘Atje voor de sfeer’ te zingen. Giel vond het niks en draaide de muziek zacht. “Doet Wilfred dan het hele nummer altijd?”

Beide sidekicks keken meteen boos. Rick Romijn zei “Ik vind het niet leuk.” Vervolgens gooide Giel een geluidseffect door het nummer heen. “Ik wilde van alles inzetten, maar Rick en Niels keken me echt dodelijk aan”, zei Giel nadat het nummer afgelopen was.

Niet aardig

“Giel, ik vind je echt niet aardig”, zei Rick. “Wij hebben respect voor de luisteraars en de zangers. Giel reageerde: “Nou, respect voor de luisteraars heb je niet als je dit gewoon uitzendt.” Sidekick Niels van Baarlen valt Rick bij. “Hij komt z’n best doen hier en jij poeiert hem af. Dat is gewoon niet leuk.”

Rick is duidelijk niet blij. “Ik vind het gewoon écht niet kunnen wat je doet. Dat meen ik echt. Ik begrijp er echt helemaal geen flikker van.” Daarna was Rick niet meer te horen. Vandaag blijkt dat hij naar huis is gegaan.

Luister hier het fragment terug:

Giel Beelen en sidekicks maken ruzie

“Dit past eigenlijk bij mij”, zegt Wilfred Genee vandaag. “Wij zeiden tegen elkaar: we zijn blij dat Wilfred er weer is”, aldus Rick.

Hou het klein

“Ik werd gelijk door de leiding van dit station gebeld of ik het klein wilde houden”, zegt Wilfred. “Of ik niet met Boulevard en Shownieuws wilde praten. Hou het klein, alsof het niet gebeurd is. Nou, das bij dezen gelukt hè!”, zegt hij lachend.

Luister hier naar de uitleg van Rick:

Rick Romijn is boos uit de uitzending weggelopen.

Foto: Radio Veronica – Remko Modderkolk