De hoofdredactie van NOS Sport treedt per direct terug. Dat heeft de NOS-directie in onderling overleg met de leden van de hoofdredactie besloten. Eerder was het plan dat de hoofdredactie van NOS Sport ‘op termijn’ opstapt, ‘om de continuïteit van de sportverslaggeving te waarborgen’.

Aanleiding voor het extra overleg dit weekend waren de onthullingen van de Volkskrant over een slechte werkcultuur en grensoverschrijdend gedrag bij de sportredactie van de NOS. Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft totdat een nieuwe hoofdredacteur is geworven, waarna een nieuwe hoofdredactie wordt samengesteld.

Team hoofdredacteuren

De huidige hoofdredactie van NOS Sport bestaat uit hoofdredacteur Maarten Nooter en adjunct-hoofdredacteuren Pim Marks, Selma Schuurman en Ewoud van Winsen. De NOS gaat per direct op zoek naar een interim-hoofdredacteur.

Pim Marks en Selma Schuurman treden terug, maar dragen -met de interim-hoofdredacteur- vanuit hun huidige rol zorg voor de kennisoverdracht en de lopende dossiers tot de nieuwe hoofdredacteur is aangetreden. Vanzelfsprekend wordt medezeggenschap betrokken bij de werving van een nieuwe hoofdredacteur.

Algemeen directeur van de NOS Gerard Timmer: “Door de gesprekken die we de afgelopen dagen hebben gevoerd over de uitkomsten van de inventarisatie, is het eerder aangekondigde gefaseerde terugtreden in een stroomversnelling geraakt. Er breekt nu een fase aan waarin we gaan kijken wat de sportredactie op de korte termijn en in de toekomst nodig heeft.”